Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران گفت: عده‌ای در کشور رانتی می‌اندیشند و تنها از طریق حذف دیگران منافع خود را تامین می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، فرشاد مومنی امشب در همایش نقش دولت در توسعه اقتصادی افزود: نباید اجازه دهیم چنین شرایطی در کشور حاکم شود و در این زمینه باید بنیان اندیشه‌ای در جامعه افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در فضای امنیتی نقد کردن توطئه محسوب می‌شود، تصریح کرد: در دوره بعدی یک گام به سمت بلوغ فکری بیشتر حرکت می‌کنیم و دوستی خود را با نقد منصفانه نشان می‌دهیم.

این استاد اقتصاد تصریح کرد: اگر فضایی برای گفت‌وگو و شفافیت به وجود بیاید یقینا از عارضه بزرگ اقتصاد رانتی و کوته‌نگری خلاص می‌شویم.

وی با اشاره به اینکه در اقتصادهای رانتی شفافیت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در چنین فضایی هزینه‌های ساخت به شدت افزایش می‌یابد و نمونه بارز آن در دولت گذشته رخ داده است.

مومنی با بیان اینکه در دولت قبل اقتصاد ایران برای دستیابی به هر یک واحد رشد اقتصادی در مقایسه با دولت قبل 5 برابر دلار نفتی بیشتری را هزینه کرده، اظهار کرد: این بدترین شرایط برای کشور ایران بود که طی 50 سال اخیر تجربه کرده است.

وی یادآور شد: سال 1999 شورای روابط خارجی آمریکا یک پروژه مطالعاتی را به موسسه وند ارائه کرد و در آن درخواست شده بود درباره آرایش رقبای امریکا به‌صورت دقیق بررسی شود.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: در شرایط فعلی تعداد نیروهای مسلح کشور ارزشمند نیست و مراکز اندیشه‌ورزی مورد توجه کشورهای دنیا قرار گرفته شده است.

مومنی به رقابت بین اندیشه‌ها در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: اگر در شرایط فعلی فرصت فکر کردن از بین برود یقینا هیچ‌گونه تناسبی با توسعه یافتگی ندارد.

وی با اشاره به اینکه در دولت‌یازدهم سرمایه‌گذاری بسیار زیادی درباره دانش‌اندوزی انجام شده، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی نسبت به سال 55 بیش از 5 برابر رشد داشته و سهم بی‌سوادان به کمتر از یک‌درصد رسیده است.

مومنی اظهار کرد: وجود ذخیره دانایی برای توسعه ضروری است اما قطعا به تنهایی اثرگذار نیست و در این زمینه باید طرز تلقی حکومت و مردم به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.

وی یادآور شد: باید برای جلب مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف به صورت دقیق برنامه‌ریزی انجام شود تا کارایی افزایش پیدا کرده و فساد در جنبه های مختلف کاهش پیدا کند.

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: آبادانی کشور و توسعه و پیشرفت در عرصه‌های مختلف به رابطه دولت و مردم بستگی دارد.

وی با بیان اینکه در قرن بیستم کشورهای چین و ایران دو مرتبه جنبش فراگیر مردمی داشته‌اند، خاطرنشان کرد: حال باید بررسی شود چرا کارنامه چین و ایران اینقدر متفاوت است؟ در این‌باره می‌گویند چین بیشترین فرصت شغلی را برای مردم کشورش به وجود آورده است.

مومنی گفت: مطالعه مشخصی درباره سازمان بین‌المللی کار انجام شده که نشان می‌دهد چینی‌ها در یک‌دوره کمتر از 20 سال 310 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند و 226 میلیون فرصت شغلی خلق کرده‌اند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: در یک‌دوره هشت ساله از محل صادرات نفت حدود 800 میلیارد دلار به اقتصاد تزریق شده و تنها 100 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. برخورد دولت‌ها با اشتغال نشانگر باور یک دولت درباره مشارکت مردم و خلق فرصت های شغلی است.

مومنی با اشاره به اینکه در دولت قبل گزافه‌گویی و دستکاری در واقعیت‌ها رونق گرفت، تصریح کرد: در شرایط فعلی روحانی دائم مطالبه کرد که به دولت کمک شود و در عرصه‌های مختلف دولت مورد نقد قرار بگیرد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران تصریح کرد: با رای روز جمعه مسئولیت مردم به پایان نمی‌رسد بلکه باید به‌صورت سازمان‌یافته برخورد فعال و انتقادی نسبت به اقتصاد دولت داشته باشیم تا شرایط برای فعالیت دولت بهتر فراهم شود.

وی ادامه داد: اوضاع احوال ایران در حوزه حقوق مالکیت و هزینه‌های مبادله بسیار نگران‌کننده است و در این زمینه وظایف دیگر قوا به مراتب بیشتر از دولت است.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران تصریح کرد: در برنامه اقتصادی دولت اشکالات بسیار جدی وجود دارد و در این زمینه باید دلسوزان دولت به میدان بیایند.

مومنی با اشاره به اینکه عده‌ای موفقیت‌هایی دولت را نمی‌بینند، خاطرنشان کرد: این افراد مشکوک هستند و همچون پدیده توده نفتی‌ها که در دوره مصدق وجود داشتند عمل می‌کنند.

وی اظهار کرد: بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس 10 میلیارد دلار واردات قاچاق در دولت‌یازدهم کاهش پیدا کرده است.

این استاد اقتصادی با تاکید بر اینکه باید درباره محوریت اصلی مناظره‌ها تجدیدنظر می‌شد، اظهار کرد: در آمریکا تلاش می‌شود کاندیداها برای رقیب خود نیز نکات مثبتی را ذکر کنند.

مومنی با بیان اینکه دیدگاه نامزدها درباره مسائل بنیادی بسیار مهم و اساسی است، خاطرنشان کرد: در مناظره‌ها می‌توانست سئوالات کارشناسی شده بهتری پرسیده شود.

وی ادامه داد: باید از کاندیداها پرسیده می‌شد که وقتی آمریکا دنبال بهانه است شما چه سیاست دیپلماسی را دنبال می‌کنید؟

مومنی گفت: اگر عده‌ای که رویه حذف و سیاست‌های تنش‌زا را دنبال می‌کنند در کشور مسئولیت را بر عهده بگیرند یقینا فضای امنیتی حاکم می‌شود و در آن صورت شفافیت از بین می‌رود.

این استاد اقتصادی دانشگاه علامه طباطبایی خاطر‌نشان کرد: در دولت قبل به اسم اینکه نفت را سر سرفه‌های مردم می‌آورند هزینه‌های غیر متعارف در جامعه شکل گرفت و مردم دچار خسارت‌های بسیار زیادی شده‌اند.

این استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران تاکید کرد: بهترین هدیه به حسن روحانی نقد منطقی برنامه‌های اقتصادی اوست و در این زمینه فعالان دانشگاهی می‌توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند.

وی با اشاره به اینکه بهبود شرایط اقتصادی یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد، یادآور شد: صادرات نفت سال‌های اخیر دو برابر شده و وابستگی به مواد غذایی به شدت در دولت روحانی کاهش یافته است.

مومنی با بیان اینکه وابستگی کشور در دولت قبل 400 برابر افزایش یافت، تصریح کرد: اگر به سمت مشارکت فعال حرکت کنیم مردم و تولید کنندگان سود می‌کنند و در این زمینه باید روحیه مطالبه‌گری فعال وجود داشته باشیم.

این استاد اقتصاد ایران اظهار کرد: باید قوانین و اسنادی که در شرایط فعلی وجود دارد اصلاح گردد تا شرایط برای فعالیت دولت در عرصه توسعه سیاسی موفق تر عمل کند.

وی تصریح کرد: علی جنتی وزیر پیشین ارشاد یک گام حیرت‌انگیز در حیطه مسئولیت خود برداشت و پژوهشی را سامان داد که در آن مشخص شد از مجموع پرداخت‌هایی که از طریق فرهنگ انجام می‌شود تنها 6 درصد آن در اختیار وزارت‌ارشاد است.

مومنی اظهار کرد: مطالعه‌هایی وجود دارد که در دوره مسئولیت احمدی‌نژاد بیش از 95 درصد پیش‌بینی‌های کارشناسان منتقد عینا اتفاق افتاده است.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۸۲۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم. او همچنین از ساخت فیلمی مرتبط با فرهنگ رضوی خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرهاد قائمیان -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- در نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی «فیلم دینی رضوان» که در سازمان سینمایی سوره برگزار شد با بیان اینکه پشتوانه و حمایت‌های شما اهالی رسانه همیشه برای ما ارزشمند بوده و هست، اظهار کرد: امیدواریم با کمک و نقش‌آفرینی شما اهالی رسانه بتوانیم یکی از معتبرترین جشنواره‌های کشور را برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان فعالیت خود را از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌کند، افزود: بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با مشارکت سازمان سینمایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی سوره مهر حوزه هنری به مناسبت دهه کرامت این جشنواره را در قالب‌های داستانی، مستند و پویانمایی در دو بخش فیلم‌های دینی و ویژه رضوی به صورت رقابتی برگزار می‌کند.

شناسایی استعدادهای جوان در حوزه فیلم‌سازی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در ادامه به فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره در سال‌ها گذشته اشاره کرد و گفت: امسال با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی تلاش شده تا به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

وی تأکید کرد: در بخش ویژه رضوی نیز به دنبال اشاعه فرهنگ منور رضوی، در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری به‌خصوص فیلم هستیم که در این راستا تلاش شده تولید فیلم در استان‌ها با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) صورت بگیرد.

برگزاری کارگاه آموزشی در مشهد

قائمیان از برگزاری کارگاه حضوری سه‌روزه در مشهد از تاریخ ۲۵ الی ۳۰ تیرماه جاری خبر داد و ابراز کرد: جهت توسعه گفتمان جشنواره فیلم دینی (بخش ویژه رضوی) کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید مطرح ملی برگزار می‌شود که متقاضیان شرکت از استان‌های دیگر نیز می‌توانند به صورت آنلاین در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت فرهنگ رضوی

وی از تولید یک فیلم‌نامه بر اساس کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» خبر داد و عنوان کرد:  در جلسه اخیر دبیران جشنواره‌های امام رضا(ع) با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شد که تولید  یک فیلم سینمایی با محوریت فرهنگ رضوی را آغاز کنیم که احتمالاً اسم آن را به «عشق‌آباد»  تغییر دهیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) اضافه کرد: این فیلم‌نامه نیز در راستای فرهنگ امام رضا(ع) است که امیدواریم تا سال آینده با توجه به بزرگی و تاریخی بودنش ساخته شود، در این صورت می‌توانیم بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود رسیده است.

برگزاری اختتامیه جشنواره در آبان ماه جاری

وی زمان اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان را ۱۶ و ۱۷ آبان ماه اعلام کرد و گفت: البته زمان اختتامیه بخش بین‌الملل اردیبهشت‌ماه سال آینده خواهد بود که در آن فیلم‌سازان از کشورها و ادیان مختلف حضور خواهند داشت؛ امیدواریم در بخش بین‌الملل نیز بتوانیم در کنار یکدیگر شاهد تماشا و حضور تمام انسان‌هایی باشیم که به معارف دینی علاقه‌مند هستند.

توسعه معارف دینی در دنیای مدرن

محمدحسین لطیفی -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست اظهار کرد: بسیار خوشحالم که این سعادت نصیب من شده است تا در کنار سایر دوستان بتوانیم مسیری را در حوزه معرفی و توسعه معارف دینی و رضوی آغاز کنیم که انتها نداشته باشد و تا سال‌ها ادامه پیدا کند، آن‌هم در جهان پرهیاهوی امروز که جای خالی دین به‌خوبی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: امروز انسان‌ها در جریان زندگی روزمره تحت آماجی قرار دارند که تلاش بسیاری برای دین زدایی دارند، غافل از اینکه هستی آرامش خود را از قلب‌هایی می‌گیرد که با تمام مشکلات و فشارها متوسل و متوکل به یک جریان معنوی هستند.

ضرورت اثرگذاری معنوی در تولیدات سینمایی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه هدف از این جشنواره می‌تواند تولید آثار سینمایی باشد که تماشاگر با دیدن آن‌ها با خود بگوید «چقدر حالم خوب شد» و اثرگذاری روحی و معنوی برای مخاطب خود داشته باشد، تصریح کرد: در حقیقت اگرچه فیلم‌ها با رویکردهای مختلفی ساخته می‌شوند اما اگر به‌خوبی محتواهای آن‌ها را بررسی کنیم متوجه گسترده بودن سینمای دینی خواهیم شد که نمایانگر مفاهیمی همچون محبت، ایثار و گذشت است.

وی افزود: بنابراین علی‌رغم گستردگی سینمای دین هدف اساسی ما از برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی توجه خاص و ویژه‌تر به مباحث و معارف دینی است.

ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده

لطیفی با مخاطب قرار دادن اهالی رسانه به نقش مهم آن‌ها در اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع اخبار اشاره و خاطرنشان کرد: در این امر مهم و خطیر ما نیاز به حمایت تمام عزیزان رسانه‌ای داریم تا فراخوان این جشنواره به‌تمامی کسانی که علاقه‌مند به حضور هستند، برسد و کسی جا نماند.

وی برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی را فرصتی دانست تا فیلم اولی‌ها و فیلم‌سازان جوان بتوانند با حمایت انجمن سینمای جوان شهر و استان خود به تولید آثار فاخری در حوزه دین بپردازند، گفت: به همین منظور ما قالب فیلم را کوتاه در نظر گرفتیم و ساخت فیلم‌های داستانی بلند را در محورهای جشنواره قرار ندادیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با اشاره به حضور تمام ادیان آسمانی در بخش بین‌الملل این جشنواره اظهار کرد: امیدواریم این فعالیت موجب شود تا مبحث «انسان به‌علاوه خدا» بیشتر در سطح تولیدات سینمایی و زندگی روزمره افراد نهادینه شود. در بخش ویژه رضوی نیز که به صورت خاص به فرهنگ رضوی پرداخته خواهد شد، به دنبال این امر هستیم تا زمینه آشنایی و اُنس با آیین، مسلک و معارف امام رضا (علیه‌السلام) را بیش‌ازپیش گسترش دهیم.

توقف جشنواره فیلم رضوی در سال ۹۸

در ادامه این نشست سید جواد رفاهی -مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و مسئول دبیرخانه جشنواره‌ها- با اشاره به تاریخچه برگزاری فیلم رضوی اظهار کرد: نخستین دوره این جشنواره سال ۸۳ در مشهد مقدس شروع شد که با تمام فراز و نشیب‌های بسیاری که داشت سال ۹۸ در گلستان آخرین دوره خود را برگزار کرد.

وی افزود: به دلیل اینکه اکثر فیلم‌های تولیدی و دریافتی دبیرخانه جشنواره با موضوعات و محتواهایی غیر از معارف رضوی ساخته شده بود که ارتباطی با فرهنگ رضوی نداشتند، جشنواره فیلم رضوی از سال ۹۹ تا امسال متوقف شد. در همین راستا به این نتیجه رسیدیم که جشنواره فیلم دینی رضوان را برگزار کنیم تا محتوای تولیدات سینمایی به صورت دقیق و ویژه مباحث دینی و معارف رضوی را پوشش دهند.

بخش ایده تا فیلم ویژه نسل جوان

مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه «فیلم اولی‌ها»، «فیلم‌سازی با موبایل» و «ایده تا فیلم (سراج)» سه بخش مهم جشنواره فیلم دینی رضوی هستند، عنوان کرد: هدف از بخش ایده تا فیلم (سراج) کشف و پرورش استعدادهای جوان است لذا نویسندگان و کارگردانان جوان (متولدین سال ۷۰ به بعد) می‌توانند ایده‌های خود را در قالب حداقل یک پاراگراف (۴خط) و حداکثر یک صفحه طبق جدول زمان‌بندی اعلام شده به دبیرخانه ارسال کنند.

بارگذاری فراخوان رسمی جشنواره در سایت شمس توس

سعید زمانی -معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست با بیان اینکه از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه جاری فراخوان رسمی جشنواره در بستر سایت شمس توس بارگذاری می‌شود، گفت: تمام علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه محورهای این فراخوان در زمینه موردعلاقه خود ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به سازمان‌ها و نهادهای همکاری کننده در این رویداد بین‌المللی تصریح کرد: مجموعه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی سوره، موسسه آفرینش‌های هنری استان قدس رضوی، مرکز ارتباطات و رسانه استان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی در تعامل با بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) هستند.

گفتنی است در پایان این نشست با حضور اهالی رسانه از پوستر جشنواره فیلم دینی رضوی رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مومنی: آتش به جنگل نرسید
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران
  • نصب اِلمان نقشه ایران با محوریت روز کار و کارگر در کرمان
  • داور لیگ برتری استعفا داد
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری